Aktuellt 2018

Vandra och yoga i Femundsmarka, Norge.

Den här utsikten kommer jag aldrig att glömma. Bilden är tagen från högsta punkten i Femundsmarka nationalpark i Norge, 15 sekunder före batteriet laddade ur efter en lång vandring. Bilden påverkar mig starkt och jag slungas tillbaka till där och då och alla känslor som fanns med mig. I sommar reser jag tillbaka hit för att vandra, leva nära naturen och yoga. Jag hoppas att DU vill följa med mig.

Kontakta mig om du är intresserad av denna resa så berättar jag mer.

 

 

Gotland 2018 – Ringar på vattnet!

Vad får vi om vi blandar ihop en gotländsk ständigt leende fd elitidrottare, en morgonpigg yogalärare med gröna fingrar och rötter i Dalarna och en fysioterapeut med fokus på vardagsglitter och friluftsliv?

Jo, VI får glädje, energi, utmaning, rörelse, äventyr, kunskap, djupa andetag, lyckliga celler, medveten närvaro och inte minst vacker och näringsrik mat.

Datum: 1-5/8 2018 och platsen är Gotland, Visby och däromkring! Dagarna kommer att ge oss minnen för livet. Tillsammans med er deltagare skapar vi ringar på vattnet som får effekter långt efter att vi sagt ‘hejdå och vi ses snart igen!’ Du kan välja att göra detta som ett komplement till din semester på Gotland eller som din alldeles egna hälsoresa. Boka redan nu nästa års ‘avtryck’ som består. Mer information kommer inom kort!

Äntligen!!!! ✨✨✨Jag är så glad att äntligen få göra detta tillsammans med mina fina vänner och kollegor Liv Kalström och Lousie Gottlind.

 

Yoga, pranayama och ayurveda 2018, september 

Följ med på en yogahelg med ayurvedafokus i ljuvlig skärgårdsmiljö. Fyll kroppen och sinnet med kärlek och inspiration för att skapa en egen daglig yogapraktik och ayurvediska rutiner som också passar att fortsätta med hemma i vardagen.

Fysiska yogaövningar blandas med värdefull pranayama, mjuka meditativa stunder och yinpositioner. Yoga handlar inte om att nå hela vägen ned till tårna utan om vad som händer på vägen ned. Under helgen fokuserar vi bland annat på att mjuka upp bröstet så att andetaget ska ha möjlighet att fördjupas samtidigt som hjärtat och kärleken får plats att växa. Vi tänker att det är svårt att sprida kärlek och medkänsla till omgivningen om vi inte först mött oss själva, känt efter vad som är viktigt för just dig i ditt liv, och fyllt på med kärlek och livsenergi. Vi känner på kontrasten mellan aktivitet och avslappning, aktiviteten behövs framför allt för att vi ska kunna landa i total stillhet.

Vi kommer att få njuta av ayurvedisk mat lagad med omsorg för att få oss att må bra under helgen. Miljön är som gjord för lugna stunder, meditation och naturupplevelser. Vi kommer att ha tillgång till en vedeldad bastu och möjlighet till dopp i havet för den som önskar.

Annika Berger ansvarar för yogastudion på Exclusive Training i Stockholm där hon specialiserat sig på att skräddarsy yogaträningen efter varje yogis önskemål och behov. Hon arbetar bland annat med personlig yogaträning, pranayama, terapeutisk yoga, ayurvedisk yogamassage. Annika har sitt hjärta i hatha- och ashtanga vinyasa-yoga, men utövar även pranayama, restorative, yinyoga och meditation. ”Jag älskar yoga, människor, naturen och vacker näringsrik mat. Jag tror på att det vi ger det kommer tillbaka. Och jag tror på att vi är gjorda för att röra på oss, att tänka kreativt och att på olika sätt utmana kropp och sinne.”

Helena E. Källgren är hathayogalärare med specialinriktning på ayurveda. Hon utövar meditation och pranayama och tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Helena har också skrivit en ungdomsbok med fokus på att hitta sin egen unika väg i livet ”Hitta din väg”. Helena strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som händer på insidan av ditt fantastiska jag och hon uppmuntrar varje yogautövare att hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet.

Pris och information:
Datum: september 2018

Enkelrum: kr

Dubbelrum: kr
Plats: www.idoborg.se
Kontakt: Helena E. Källgren 0708-83 56 40 helena.e.kallgren@telia.com

Annika Berger 070-23 24 575 yogaannika@me.com

Innehåll: Yoga, pranayama, ayurveda

Hur anmäler jag mig?
Anmälningsavgiften på 1000 kr sätts in på bankgironr. 5590-8255 (PåTå Friskvård), märk betalningen med namn och och idö/september. Maila även Helena eller Annika med fullständiga namn och kontaktuppgifter. Varmt välkommen med din anmälan!

 

 

 

AshtangaFLOW – kvällsgrupper våren 2018

AshtangaFLOW är en kraftfull och fysisk yogaform. Syftet med yogaträningen är att finna inre och yttre styrka, den mentala, den fysiska och uppnå det genom medveten andning och fysisk rörelse. Yogan vill finna balans i olikheter, finna en balans och en harmoni i allt du gör och det sätt du väljer att leva ditt liv på. Yogan är ett redskap att luta sig mot och som ska göra det lätt att leva ett bra liv. Livet går som i cirklar, ibland går det upp och allt bara flyter på och allt känns enkelt och lätt, ibland går det ner, känns tungt och man stöter på hinder, så är det även i yogan, men vissheten om att det alltid går runt gör att vi kan slappna och släppa taget och ha tro på att vi kommer tillbaka upp igen. Oavsett varför du väljer att yoga så får du något extra på köpet.

AshtangaFLOW, onsdagar klockan 17.45-19.00 (10 tillfällen) 2025 kr.
AshtangaFLOW, onsdagar klockan 19.15-20.30 (10 tillfällen) 2025 kr.
Datum för kurstillfällen: 17/1, 24/1, 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 11/4, 18/4, 2/5, 16/5

Grupperna är små med max 15 deltagare för att läraren ska kunna ge eleven bästa möjliga stöd på yogavägen! Vi har gemensamt kurstillfälle i Andrummet på Täby Rehab Center med start vecka 3, den 17/1, vi kommer även ses vecka 4, därefter varannan vecka, den veckan gruppen inte träffas så yogar du själv hemma med din praktik. Obs ej kurs vecka 14 då vi har påsklov.

Yogalärare: Annika Berger

Anmälan: www.rehab.se

Pris: 2025 kr

Vi yogar på Täby Rehab Center, Kemistvägen 1, Täby

www.rehab.se
www.yogabyannika.se

 

 

Helgkurser våren 2018

 

Inre styrka – Nya perspektiv 2-4 februari, 2018

Att vända upp och ner på livet, genom att börja arbeta mer aktivt med huvudstående, handstående, armbalanser och bakåtböjningar på yogamattan kan vi börja se saker annorlunda och tänka, känna och skapa nya ringar på vattnet.

Fredag kl 17.30-19.15
Lördag kl 08.30-10.00
Söndag kl 17.30-19.30

Yogalärare: Annika Berger

Anmälan: www.rehab.se

Pris: 765 kr

Under denna helg fokuserar vi på att hitta nya perspektiv genom solhälsningar och i yogapositioner. Vi arbetar fysiskt och mentalt för att bygga upp styrka att kunna lyfta oss själva till nya höjder. Den inre styrkan finns alltid med som en central roll då Annika undervisar.

Genom medveten andning och aktiv rörelse jobbar vi oss fram på mattan genom positionerna. Yogan vill finna balans i olikheter, finna en harmoni i det vi gör och det sätt vi väljer att leva vårt liv på. Yogan är ett redskap att luta sig mot och som ska göra det lättare att leva ett vackert liv. Vi lägger fokus på att praktiskt hitta vår kärna, den fysiska och den mentala. Och hur vi genom den kroppsliga styrkan kan hitta vår inre mentala styrka. Och tvärtom.

Kanske dags för en nystart på mattan eller för dig som vill ha en härlig och intensiv start i början på terminen. Den här helgen är även för dig som är nyfiken på yogan och dess ringar på vattnet.

Vi yogar på Täby Rehab Center, Kemistvägen 1, Täby

www.rehab.se
www.yogabyannika.se

 

Pranayama och Meditation – Andningsteknik 

Mjukare asana genom pranayama och meditation. Under denna härliga och förlängda yogahelg kommer vi jobba med en skön och mjuk asanapraktik och koncentrera oss på vår andning. Andning som är länken mellan huvud och kropp är en viktig del inom yogan och fördjupar effekterna av vår asanapraktik och meditation. Vi kommer arbeta mycket praktiskt på mattan men även en del teori i ämnet ingår.

Fredag 17.30-19.15
Lördag 08.30-11.30
Söndag 17.30-19.30

Yogalärare Annika Berger

För anmälan: www.rehab.se

Pris: 950 kr

Vi yogar på Täby Rehab Center, Kemistvägen 1, Täby

www.rehab.se
www.yogabyannika.se

 

YogaCore – Hitta din inre styrka 

YogaCore är en kraftfull och fysisk yogaform. Syftet med yogaträningen är att finna inre och yttre styrka, den mentala och den fysiska. Genom medveten andning och aktiv rörelse jobbar vi oss fram på mattan genom de olika positionerna. Yogan vill finna balans i olikheter, finna en balans och en harmoni i allt du gör och det sätt du väljer att leva ditt liv på. Yogan är ett redskap att luta sig mot och som ska göra det lätt att leva ett bra liv. På denna helgkurs lägger vi fokus på att praktiskt hitta vår kärna, vår core, våra hållningsmuskler i kroppen men vi har även en del teori i ämnet ‘inre styrka’.

Fredag 17.30-19.15
Lördag 8.30-11.30
Söndag 17.30-19.30

Yogalärare Annika Berger

För anmälan: www.rehab.se

Pris: 950 kr

Vi yogar på Täby Rehab Center, Kemistvägen 1, Täby

www.rehab.se
www.yogabyannika.se

 

 

 

 

 

Din epost adress blir aldrig publicerad eller delad till andra. Obligatoriska fält är markerade *

*

*