Stockholm Skärgård Idöborg 8-10 september 2017

 

Yoga och ayurveda september 2018

Följ med på en yogahelg med ayurvedafokus i ljuvlig skärgårdsmiljö. Full kroppen och sinnet med kärlek och inspiration för att skapa en egen daglig yogapraktik och ayurvediska rutiner som också passar att fortsätta med hemma i vardagen.

Fysiska yogaövningar blandas med värdefull pranayama, mjuka meditativa stunder och yinpositioner. Yoga handlar inte om att nå hela vägen ned till tårna utan om vad som händer på vägen ned. Under helgen fokuserar vi bland annat på att mjuka upp bröstet så att andetaget ska ha möjlighet att fördjupas samtidigt som hjärtat och kärleken får plats att växa. Vi tänker att det är svårt att sprida kärlek och medkänsla till omgivningen om vi inte först mött oss själva, känt efter vad som är viktigt för just dig i ditt liv, och fyllt på med kärlek och livsenergi. Vi känner på kontrasten mellan aktivitet och avslappning, aktiviteten behövs framför allt för att vi ska kunna landa i total stillhet.

Vi kommer att få njuta av ayurvedisk mat lagad med omsorg för att få oss att må bra under helgen. Miljön är som gjord för lugna stunder, meditation och naturupplevelser. Vi kommer att ha tillgång till en vedeldad bastu och möjlighet till dopp i havet för den som önskar.

Annika Berger ansvarar för yogastudion på Exclusive Training i Stockholm där hon specialiserat sig på att skräddarsy yogaträningen efter varje yogis önskemål och behov. Hon arbetar bland annat med personlig yogaträning, pranayama, terapeutisk yoga, ayurvedisk yogamassage. Annika har sitt hjärta i hatha- och ashtanga vinyasa-yoga, men utövar även pranayama, restorative, yinyoga och meditation. ”Jag älskar yoga, människor, naturen och vacker näringsrik mat. Jag tror på att det vi ger det kommer tillbaka. Och jag tror på att vi är gjorda för att röra på oss, att tänka kreativt och att på olika sätt utmana kropp och sinne.”

Helena E. Källgren är hathayogalärare med specialinriktning på ayurveda. Hon utövar meditation och pranayama och tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Helena har också skrivit en ungdomsbok med fokus på att hitta sin egen unika väg i livet ”Hitta din väg”. Helena strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som händer på insidan av ditt fantastiska jag och hon uppmuntrar varje yogautövare att hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet.

Pris och information:
Datum:  september 2018

Enkelrum:  kr

Dubbelrum:  kr / person

Helpension och kurs inkluderat i priset. Båtresan ut till ön ingår ej.
Plats: www.idoborg.se
Kontakt: Helena E. Källgren 0708-83 56 40 helena.e.kallgren@telia.com

Annika Berger 070-23 24 575 yogaannika@me.com

Innehåll: Yoga, pranayama, ayurveda

Hur anmäler jag mig?
Anmälningsavgiften på 1000 kr sätts in på bankgironr. 5590-8255 (PåTå Friskvård), märk betalningen med namn och och idö/september. Maila även Helena eller Annika med fullständiga namn och kontaktuppgifter. Varmt välkommen med din anmälan!

Din epost adress blir aldrig publicerad eller delad till andra. Obligatoriska fält är markerade *

*

*