Tågtankar

Jag sitter på tåget hem från Göteborg. Solen börjar gå ner och färgar världen i guldtoner. Det är en mycket vacker kväll. Jag summerar och reflekterar över dagarna som varit. Filosoferar kring livet. Landar bara i mig själv efter några intensiva men underbara dagar i det offentliga yogans rum. Att då stänga av omvärlden en stund för att fylla på med mer av mig själv är nödvändigt. Tåg är bra till det. Pausa. Och samtidigt se landskapet flyta förbi. Sensommar och vilsamt. Jag är fascinerad över alla möten med människor och av deras livsöden som mitt jobb erbjuder mig att ta del av. Det är en sådan gåva att få vara en liten, liten droppe i havet hos dessa människor. På pappret står det att det är jag som är läraren och föreläsaren men frågan är egentligen vem som är vems lärare? Idag har vi pratat om att kliva över trösklar och ta nya steg. Att de högsta bergen kanske är en nästan osynligt låg tröskel som vi behöver krypa över.

Och apropå trösklar. På andra sidan öppnar sig en ny värld. Det har varit ett utmanande år, men jag har kommit fram till att det är dags att se framåt. Mamma där uppe i himlen är nog nöjd med att jag är där nu. Vänt ett blad i sorgens bok. Hon skulle troligtvis säga äntligen och att det verkligen var på tiden. Min framtidstro är starkare och kalendern är åter fylld med arbete och äventyr. Ett tag var jag rädd att framtiden bara var till för alla andra, inte för mig, våren men framförallt sommaren har förändrat mitt sätt att återigen med större glädje möta framtiden. Det är underbart att känna att orden ‘nästa sommar’ även är mina ord. Det var inte så förra hösten eller i vintras. Jag har accepterat, förlåtit och gett mig själv möjligheten att välja inställning och väg. Det handlar om en sorg och en rädsla över en sjukdom som drabbat mig på så många olika fronter. Samtidigt. Och det handlar om tvivel i livet. Jag ska inte säga att tiden läker, men med tiden så har vi möjlighet att läka och agera på ett annat sätt.

Att undervisa för mig är att erbjuda en kunskap som sedan måste få landa i mottagaren och göras om till en egen filosofi! Tacksam är ett ord jag ofta använder och det är inget jag bara säger utan det är något jag verkligen är!

Tweet|Pin|Prenumerera

Din epost adress blir aldrig publicerad eller delad till andra. Obligatoriska fält är markerade *

*

*